Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Jensen Ackles - Dean

2009.04.19


Jensen Ackles

 

ÉLETE :

 

Jensen Ackles 1978. március 1-jén Dallas-ban (Texas, USA) született a színész Roger Alan Ackles és Donna Joan Shaffer második gyermekeként. Angol, ír és skót felmenőkkel is büszkélkedhet. Két testvére van: egy bátyja Joshua, és egy húga, Mackenzie. A szülei azért nevezték Jensen-nek, mert nem akartak túl gyakori nevet adni neki.

 

 

Jensen édesapja ismert színész volt a városban, ezért Jensen gyermekkorának is része volt a színészkedés, annak ellenére, hogy a gimnáziumig nem is igazán akart színészi pályára lépni. Négyévesen kezdett modellkedni, majd később abbahagyta, de 10 évesen újrakezdte.

 

Az L. V. Berkner High School-ba jelentkezett, ahol sportorvosnak tanult. Ekkor felkereste két férfi: Jensen későbbi menedzsere, Craig Wargo, és egy másik ügynök, Michael Einfeld. Arra kérték, hogy menjen Los Angeles-be velük, de Jensen előbb be akarta fejezni a gimnáziumot, mert azt hitte, hogy ezt a két fickót hamarosan nem is fogja érdekelni. Nem ez történt. A két férfi tartotta vele a kapcsolatot, egészen addig amíg leérettségizett, majd LA-be vitték. Első jelentősebb szerepe Malcolm megformálása volt a Mr. Rhodes című sorozatban. Ezt követően az USA egyik leghosszabb szappanoperájában, az Ármány és szenvedélyben szerepelt három éven át. Majd következett a nagy sikerű Sötét Angyal - Dark Angel, melyben Alec karakterét keltette életre.

 

2000-ben pályázott Clark Kent szerepére a Smallville-ben, ám akkor az ifjú modell, Tom Welling elhalászta előle a szerepet. Így egy másik WB-sikersorozattal, a Dawson és a haverokkal vígasztalódott, ahol a hatodik évadban, 12 epizód erejéig játszotta C.J.-t.

 

Ezek után csatlakozhatott a Smallville-hez. Igaz, nem Clark Kent-ként, hanem Jason Teague megformálójaként. Ezt a szerepet egy évadon keresztül játszotta. Majd jött karrierje eddigi legnagyobb sikere, az Odaát, ahol Jared Padalecki társaként démonokra, szellemekre és egyéb természetfeletti lényekre vadászik. Az IMDb szerint Jensen 2008. május 12-étől a My bloody Valentine című 1981-es film remake-jét forgatja Pittsburgh-ben, Jaime King oldalán.

 

 

A mappában található képek előnézete Jensen pictures