Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2006-os interjú

2009.04.17

Szellemirtók délről

Két srác és a mumus
2006.06.13. 00:05 -
 

Jared Padalecki és Jensen Ackles egyaránt Texasban születtek, (a nők szerint) nagyon jóképűek, és nem sikerült levetkőzniük a déli hanghordozást. A két ifjonc a CW (a WB és az UPN egyesüléséből létrejött új csatorna) egyik sikersorozatában, a Supernatural című horror-thriller-szellemkergetős road múviban küzd meg hétről-hétre mindenféle lápi emberekkel és hasonlókkal. Londoni interjúsorozatunk folytatódik.

A sorozat megkapta a második szezonos megrendelését. Ilyen jól megy?
-Igen, nem panaszkodhatunk. Egy sorozat első évada általában az ismerkedés jegyében telik el, a nézők lassan rákapnak a dologra, a színészek kóstolgatják a karaktert, ilyesmi. A másodikban már jobban kiteljesedhetnek a történetszálak.

Jared, mi az ami nem működik a sorozatban?
-Amit Jensen csinál (nevetnek). Nagyon gáz a pali, sajnálom, öreg, de ezt el kellett mondanom. Tulajdonképpen az egész rólam szól, Jen csak kisegít, ennyi. Komolyra fordítva, amikor a történet ijesztő, és sötét, a karaktereink sokkal jobban kiteljesednek, mint amikor telezsúfolják az epizódot trükkökkel, számítógépes grafikával, stb.

Nem sok visszatérő karakter van az epizódoban. Nem idegesítő, hogy új arcokhoz kell hozzászokni hetente?
-Nem, sőt. Nagyon feldob mindkettőnket, hogy hetente új szereplőket ismerhetünk meg. Jobban bele tudtuk élni magunkat a szerepbe, kezdtük úgy érezni, mintha valóban mi lennénk az ördögűző duó (nevetnek). A technikai stáb tulajdonképpen változatlan volt, 4-5 rendezővel és operatőrrel forgattunk - ők jelentették az állandóságot.

Sokan hasonlítják a sorozatot a "Buffy a vámpírok réme" vagy az "Angel" című elődökhöz. Vélemény?
-Melyik a Buffy? Ja, a vámpírvadász csajos (nevetnek). Jó, néztem én is. Nagy rajongótábora alakult ki, de főleg fiatalok, és leginkább csajok szerették. A mi sorozatunkban két egyszerű kansasi legény elindul megkeresni az eltűnt apjukat, bevágódnak egy állat kocsiba, fogják a puskát, és a kellékeket, és természetfeletti lényekre vadásznak. A történet földhözragadtabb, és szélesebb közönséghez szól.

A közönségre értitek, hogy földhözragadt?
-Nem feltétlenül. A Supernatural szereplői hús-vér lények, nem vámpírok, mint Angel volt. Két srác puskával, és kész.

Horrorfilmről van szó, mit szóltok a mostanában egyre jobban elterjedő szadista vonulathoz, mint pl. a Fűrész?
-(Jensen): Kiakaszt. Nem bírom nézni, amikor valaki a saját lábát fűrészeli. Bezzeg a barátnőm...Minden ilyen filmet megnéz.
-(Jared): Én sem vagyok odáig az ilyen dolgokért, jobban szeretem a hagyományos, ijesztgetős filmeket.

Kezd már kialakulni a rajongótábor?
-(Jared): Nem annyira, mint az említett sorozatok esetében, de egyre többször ismernek meg az utcán. Nem mintha hiányozna, elég csak a bulvárlapokat megnézni, hogy mivel jár a hírnév.

Jared, korábban forgattál az Olsen ikrekkel, és Paris Hiltonnal is. Rájuk utaltál az előbb?
-Mondjuk. Őrület volt, ami ott folyt. Egy lépést nem lehetett tenni anélkül, hogy egy fotós vagy újságíró ott nem lebzselt volna. Igazából sajnálom azokat, akiket ennyire vegzál a sajtó.

Hisztek a természetfelettiben?
-(Jensen) Nem igazán. Nem találkoztam még olyan jelenségekkel, mint amilyenekről a sorozat szól. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsenek.
-(Jared) Én sem. Az egyik haverom egyszer nagyon kiakadt, és két hétig nálam aludt, mert azt hitte, hogy a házában egy kísértet randalírozik. Ennél közelebb nem kerültem az ilyen dolgokhoz.

Hány évad van még a sztoriban?
-(Jensen) Két-három évad biztosan. Ez persze nem azt jelenti, hogy ennyit le is tudunk forgatni. Már annak is örültünk, amikor az első szezon 13 részes megrendelését meghosszabbították, és annak is, amikor megkaptuk a másodikról szóló hírt.
-(Jared) Rajtunk nem fog múlni, az biztos.