Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Jeffrey Dean Morgen

2009.04.19
Jeffrey Dean Morgen


Jeffrey Dean Morgan 1966. 04. 22-én született a Washington állambeli Seattle-ben. Általános iskolába a Ben Franklin Elementery Schoolba járt. Középiskolát a Lake Washington High Schooolba fejezte be.

Gyerekként profi baseball játékos szeretett volna lenni, de egy sérülés meghiúsította az álmait. Ezután a festészet és az írás foglalkoztatta.

Színészettel véletlenül került kapcsolatba, amikor egy barátjának segített Seattle-ből Los Angelesbe költözni. Jeffrey Csak egy hétvégére akart maradni, de megtetszett neki Los Angeles és jól is érezte magát a városban.

Színészi karrierje 1991-ben kezdődött az Uncaged című filmmel. 1996-ban szerepelt a The Burning Zone című sorozatban. 2001-ben a Vészhelyzetben, 2003-ban a Star Trekben és a C. S. I. -ban, 2004-ben a Tru Callingban, 2005-ben az O.C. Californiában játszott. 2005-től a Supernatural  ( Odaát ) című sorozatban játssza John Winchestert, ahol a fiúk apját alakítja .2006-ban a Greys klinikában ő játszotta Danny Duqette-t. Tavaly szerepelt a P. S. I Love You című filmben, amiben az ír Willamet játszotta és partnere Hillary Swank volt És ezek csak a legfontosabb szerepei.. 2008-ban 3 filmjét nézhetjük meg (The Acvidental Husband, The Advantures of Beath Boyin, Days of Warth). 2009-ben pedig várhatóan bemutatják a Watchman című filmjét.

A magánéletéről szinte semmit nem tudni. :(