Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ruby

Ruby
Odaát-szereplő
300px-Ruby in Season 3 and Season 4.jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése A hét halálos bűn
(The Magnificent Seven)
Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Katie Cassidy,
Genevieve Cortese
Ruby adatai
Faja démon
Neme női testbe bújt
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2009. ? (Dean és Sam megölik)
Képességei démoni erő,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája

Ruby a sorozatban egy fiatal lány bőrébe bújt démon, aki azt állítja, rejtélyes módon az emberek oldalán áll, ám valójában -mint minden fajtársa-, a Pokolt szolgálja. Mint kiderül, egykor ő is ember volt, ám ismeretlen körülmények közt fel kellett áldoznia lelkét egy Tammi nevű démonnak. Birtokában van egy szintén rejtélyes tőr, mely képes végezni a démonokkal. Egy fiatal szőke nő testében van, azon kívül fekete füstoszlop képében látható. Halhatatlan.

Ruby a 3. évad legelső részében tűnik fel; Sam fölött egy akció során felülkerekednek ellenségei, a hét főbűn néhánya, ekkor jelenik meg szinte a semmiből Ruby, és tőrével megöli a fiú támadóit. Miután nyomtalanul eltűnt, nem sokkal később felkeresi Samet, és felfedi előtte, hogy ő egy démon, és segíteni akar neki és bátyjának, hogy véget vethessen a démoni alkunak, illetve elárulja, hogy a sárgaszeműnek a fiúval még nagy tervei voltak, családjuk minden ismerősét és barátját eltüntette. Ezt követően, Ruby a fivérek mellé szegődik -melyet Dean nemigen néz jó szemmel-, és segít Bobby-nak új töltényeket fabrikálni a Colthoz. Egy ügy során, melyben háziasszonyok gyilkolnak fekete mágiát használva, feltűnik egy Tammi nevű démon, aki egykor Ruby-t a Pokolba juttatta, a gonoszt végül Dean öli meg a démonölő tőrrel. Ruby később kénytelen bevallani a fiúknak, hogy nem képes segíteni Deanen, és hogy egy Lilith nevű démon van felemelkedőben, aki Sam fejére pályázik. Mikor Lilith démonokat küld a Winchesterek ellen, Ruby felajánlja, hogy feláldozza magát értük, ám ezt azok visszautasítják, maguk oldják meg a problémát. Az évad végén kiderül, hogy Lilith az a démon, akivel Dean alkuja valójában köttetett, így a fiúk elkérik Ruby-tól a démonölő tőrét, csakhogy az nem hajlandó átadni. Ebből konfliktus alakul, és a tesók erőszakkal veszik el a kést, barátjukat pedig ördögcsapdába ejtik, és hátrahagyják. Lilith értesül róla, hogy mire készülnek Deanék, ezért megkeresi Ruby-t, visszaűzi őt a Pokolba, és testébe bújva száll szembe a fivérekkel, ám mikor Samre nem hat különleges ereje, testet hátrahagyva elmenekül.

Ruby-nak a 4. évadban sikerül visszajutnia a Pokolból, így ismét Sam szolgálatába áll. Mivel a fiú ellenzi egy újabb ember megszállását, a démon egy nemrég elhalálozott lány testét ölti magára. Ezt követően ismét vadászni kezdenek, egy alkalommal pedig ágyba bújnak egymással, ráadásul Sam rászokik Ruby vérére, melytől hatalmas erőre tesz szert. Mikor Dean az angyaloknak köszönhetően visszatér az élők közé, hamarosan ráébred, hogy öccse miket művel újdonsült társával, ettől pedig teljesen bepöccen, legszívesebben végezne Ruby-val. Ennek ellenére, Ruby tovább segíti a testvéreket: segít nekik megszöktetni egy Anna Milton nevű lány a démonok elől; egymásnak ugrasztja az angyalokat és démonokat; és segít Samnek bátyja nyomára bukkanni, amikor azt Castiel és Uriel elrabolják. Az évad végére Sam a démonlány győzködésére, visszaszokik a démonvérre, és elhagyja bátyját miatta, így együtt indulnak útnak, hogy megakadályozzák a Lucifer szabadulását szolgáló 66 pecsét utolsójának feltörését, ehhez azonban meg kell találniuk Lilith-tet. Ruby tanácsára, elfogják Lilith személyi séfjét, és miután megtudták tőle ura hollétét, a démonlány ráveszi Samet, hiába ember, a biztos győzelem érdekében ölje meg túszukat, és töltse fel erejét annak vérével. Miután ez megtörtént, mindketten egy marylandi zárdába érkeznek, ahol Sam megöli az itt tartózkodó Lilith-et, majd Dean is betoppan. Ekkor fedi fel előttük Ruby, hogy ő mindig is a Poklot szolgálta, és azért szegődött melléjük, hogy az utolsó pecsét -maga Lilith halála- biztosan megtörjön, Samben pedig mindig is megvolt a természetfeletti erő, a démonvér semmit nem hatott rá. szavakat hallva, Dean és Sam nekiesnek, és a démonölő tőrrel végeznek vele. Ruby meghal.

Epizódjai:
- A hét halálos bűn
- A gyerekek jól vannak
- A bűn városa
- Végzetes boszorkák
- Démonok márpedig vannak
- Pokoljárás
- Lazarus Rising
- Are You There God? It's Me, Dean Winchester
- in The Beginning
- I Know What You Did Last Summer
- Heaven and Hell
- Criss Angel Is A Douchebag
- On The Head Of A Pin
- The Rapture
- When The Levee Breaks
- Lucifer Rising

 

A mappában található képek előnézete Természetfeletti