Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lilith

2010.05.26

Lilith [szerkesztés]

Lilith
Odaát-szereplő
Lilith1.png
Megjelenési információk
Első megjelenése Démonok márpedig vannak
(Just In Bello)
Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Rachel Pattee,
Sierra McCormick,
Katie Cassidy,
Katherine Boecher
Lilith adatai
Beceneve Fehérszemű démon
Faja fődémon
Neme női testbe bújt
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2009. ? (Sam megöli)
Képességei démoni, különleges erő,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája

Lilith az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Rachel Pattee, Sierra McCormick, Katie Cassidy és Katherine Boecher alakít.

Lilith a sorozatban a Pokol egyik vezetője, fődémona, akinek szeme fehéren világít. Mint kiderül, ő volt a Pokol legelső démona, akit Lucifer teremtett, ezáltal ő a 66 pecsét egyike. Egy kislány testét birtokolja, ha nincs emberi testben, fekete füstoszlopként látszik. Rengeteg természetfeletti képessége van, köztük képes egy karnyújtással halandókat elsöpörni, vagy robbanást okozni, illetve halhatatlan. Míg hű szolgálója Lucifernek, alattvalóijain keresztül üzleteket köt az emberekkel; megtesz nekik valamit, cserébe azok bizonyos idő múlva nekiadja a lelkét. Efféle alkut kötött Dean Winchesterrel is, ezért végezni akar annak öccsével, ugyanis tudja, hogy az mindenáron megpróbálja megmenteni fivérét a kárhozattól.

Lilith neve elsőként a 3. évadban hangzik el -noha már Tammi is céloz rá, mint felemelkedő hatalom-; amikor démonok tucatjai vesznek blokád alá egy rendőrkapitányságot, hogy végezznek a bent fogva tartott Winchester fivérekkel, felbukkan azok barátja, Ruby, és elárulja, hogy a szörnyetegeket Lilith küldte, hogy likvidálják Samet. A testvéreknek ugyan sikerül elmenekülnie, nem sokkal később a helyszínen maradt három túlélő -Nancy, a takarító; Amici seriffhelyettes és Victor Henriksen FBI ügynök- előtt egy kislány tűnik fel; Lilith. Pillanatok alatt fehérré válik a szeme, és karját kinyújtva, letartolja az egész épületet, megölve ezzel a három bent tartózkodót. Ezt a későbbiekben gázrobbanásnak könyvelik el a hatóságok. Az évad végén kiderül, ő volt az, akivel Dean egyezsége valójában köttetett -és egykor a tolvaj Bela Talboté is, aki 14 éves korában szülei meggyilkolásával bízta meg a démont-, így nem sokkal a határidő lejárta előtt, a fivérek Bobby barátjukkal megpróbálják konyomozni a démon tartózkodási helyét. Miközben ezt teszik, Lilith a kislány bőrében, egy kisvárosban öl meg két embert, miközben fogságban tartja a lány szüleit. Mikor Deanék ráakadnak a hollétére, azonnal a helyszínre sietnek, ahol azonban Lilith démonjai várják őket. Végül a csapat áttöri magát az ellenségeken, és találkoznak a segítségükre siető Ruby-val, így eljutnak a kislányhoz. Ekkor derül ki, hogy a démon már nem benne, hanem Ruby-ban van, aki ezt követően elfogja a testvéreket, majd a határidő lejártakor, pontban éjfélkor Deanre ereszti pokolkutyáit, akik széttépik a fiút. Mikor azonban Sammel is végezni akar képességével, nem tud vele, ereje nem fog rajt, ezért kénytelen elhagyni Ruby testét, és fekete füst formájában elmenekülni.

A 4. évad elején Castiel elárulja a Winchestereknek, Lilith elkezdte feltörni a 66 pecsétet, mely ha sikerrel jár, Lucifer a világra szabadul. Az évad során egy alkalommal Dean szellembetegséget kap, melytől hallucinálva, a kislányként feltűnő Lilith-et látja maga előtt, a későbbiekben pedig a fivéreket összehozza a sors Isten egyik prófétájával, aki azt jövendöli Samnek, hogy hamarosan felkeresi őt egy motelszobában Lilith, és meggyilkolja. A jóslat valóban beteljesül; a fogasszisztensnőbe szállt démon betér az egyedül lévő fiúhoz, és azt az ajánlatot hozza fel előtte, hogy véget vet a pecséttöréseknek, ha cserébe az feláldozza neki az életét, minderre pedig azért lenne szükség, mert megtudta, hogy nem fogja megélni az Apokalipszis eljövetelét. Válaszul Sam a démonölő tőrrel rátámad, illetve az ajtón Dean és Chuck ront be, és közlik, hamarosan megtapasztalhatja egy arkangyal dühét, erre azonban már nem kerül sor, Lilith testet hátrahagyva ismét elmenekül. Az évad végén, hogy megakadályozza az utolsó pecsét feltörését, Sam Ruby segítségével elfogja Lilith "személyi séfjét", és megtudja tőle, hogy a pecséttörésre a marylandi Ilchester egyik zárdájában kerül sor, ahol valóban rá is akadnak Lilithre. A fiú szó nélkül a démonra támad, majd különleges képességét használva, végez vele. Percek múlva derül ki, hogy Lilith, vagyis a világ első démonjának halálával tör meg az utolsó pecsét, melynek köszönhetően Lucifer felszabadul.

Epizódjai:
- Démonok márpedig vannak
- Az örök élet titka
- Pokoljárás
- Yellow Fever
- The Monster at the End of This Book
- Lucifer Rising

 

A mappában található képek előnézete Természetfeletti