Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lucifer

2010.05.26

Lucifer 

Lucifer
Odaát-szereplő
The Devil(mark).jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése ?
(Lucifer Rising)
Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Bellamy Young,
Adrianne Palicki,
Mark Pellegrino,
Jared Padalecki
Lucifer adatai
Faja bukott angyal
Neme férfi [[[Sam Winchester]] - porhüvely, Nick - átmeneti porhüvely]
Életkora ismeretlen
Képességei angyali képesség,
halhatatlan
Foglalkozása a Pokol ura
Családja ? (gyermek, elhunyt) [porhüvely]
Házastársa Sarah (feleség, elhunyt) [átmeneti porhüvely],
Dean Winchester (báty) [porhüvely],
John Winchester (apa, elhunyt) [porhüvely],
Mary Winchester (anya, elhunyt) [porhüvely],
Samuel Campbell (nagyapa, elhunyt) [porhüvely],
Deanna Campbell (nagyanya, elhunyt) [porhüvely],
ismeretlen (dédnagyapa, elhunyt) [porhüvely]
Élettársa Jessica Moore (porhüvely)
Lakóhelye Pine Creek, Delaware, USA (korábban) [porhüvely]

Lucifer az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Mark Pellegrino és Jared Padalecki alakít.

Lucifer a sorozatban a Pokol urát, a démonok legfőbb vezetőjét alakítja, aki egykor Isten egyik angyala volt, ám elbukott, ezért Mihály arkangyal legyőzte és örök időkre a Pokolba zárta. Több ezerévnyi rabság után Lucifer mindenáron szabadulni akar, ezért Azazel vezetésével megbízza a démonokat, mindenáron törjék fel a 66 pecsétet, mely ha sikerrel jár, a Sátán a Földre szabadulna, és eljönne az Apokalipszis. Mivel egykor angyal volt, képességei még mindig aktívan működnek, mellyen hatalmas pusztítást tud okozni. Halhatatlan, még a legendás fegyver, a Colt sem végez vele. A Bibliával ellentétben, nem tűnik sem agresszívnak, sem hataloméhesnek, csupán nyugalmat akar a világban. Egyik átmeneti porhüvelye egy Nick nevű férfit, a fő porhüvelye pedig nem más, mint Sam Winchester, megszállni valamelyiket azonban csak annak beleegyezésével tudja.

Lucifer neve először a 4. évad elején merül fel, amikor Castiel tájékoztatja a Winchester fivéreket, hogy a démonok elkezdték a Lucifer szabadulásával is végződhető 66 pecsét feltörését. Mint kiderül, 1972-ben Azazel a marylandi Ilchester egyik zárdájában több apácát is brutálisan meggyilkolt, hogy képes legyen beszélni urával, Luciferrel. A Sátán ekkor bízta meg alattvalóját, hogy válasszon ki egy csecsemőt, és ruházza fel különleges hatalommal, hogy az majd képes legyen feltörni a 66 pecsét legutolsóját; megölni a legelső démont, Lilith-et. Az évad végén Lucifer terve beválik, hona közben rengeteg démont veszít - köztük Azazelt: Sam Winchester megöli Lilith-et, ezzel megtörik az utolsó pecsét, ő maga pedig hatalmas fényözön kíséretében, a Winchester fiúk szeme láttára emelkedik fel a Pokolból.

Szabadulása után -melynek eredményeképpen az Apokalipszis lovasai is elszabadultak-, az 5. évadban Lucifer azonnal megkörnyékezi egyik átmeneti porhüvelyét, egy Nick nevű férfit. Hogy meggyőzze őt, annak korábban elhunyt felesége, Sarah képében jelenik meg előtte, és megidézi szintén elhunyt kisgyermekét, így sikerül elnyernie Nick bizalmát; annak beleegyezésével megszállja a férfi testét. Mivel a valódi porhüvelye maga az ifjabbik Winchester fiú, és az őt védő Enochiai pecsét miatt képtelen megtalálni, meglátogatja őt álmában, ezúttal a fiú meggyilkolt barátnője, Jessica alakjában tűnik fel, és elárulja Samnek, hogy ő a porhüvelye, és előbb-utóbb úgyis rá fog találni. Mikor Deant Zakariás arkangyal a démonok uralta 2014-be küldi néhány napra, ott a fiú rájön, hogy abban az időben már Lucifer Sam testét használja, illetve egy bevetés során találkozik is az Ördöggel, aki támadói megölése után, elbeszélget Deannel: elmeséli neki, hogy ő mindig is imádta Istent, azért kellett elhagynia a Mennyeket, mert ellenezte az emberek megteremtését, akik szerinte teljesen romlott lények. A beszélgetés során kiderül, Sam Detroitban adta át testét a Sátánnak. A normális idősíkban, Lucifer elhatározza, megidézi a Negyedik Lovast, a Halált, ezért a missouri Carthage városában néhány ember kivételével mindenkit lemészárol, és belekezd a rituáléba. Mikor feltűnnek a környéken a Winchester fivérek három társukkal, Lucifer elfogja közülük Castielt, míg Ellent és Jot egyik segítőjére, a korábban Meg Mastersként ismert démonra bízza. Hiába próbálja maga mellé állítani, az angyal nem enged neki. Folytatja a szertartást, ám a két megmaradt fivér megjelenik, Dean pedig a Colttal fejbelövi az Ördögöt, aki ugyan kidől, néhány pillanattal később gondtalanul kel fel, és közli, a pisztoly csupán 5 teremtménnyel nem képes végezni a világon, és ő köztük van. Ezt követően, kiüti Deant, majd néhány démont feláldozva, befejezi az idézést. Winchesterék Castiellel ugyan elmenekülnek a helyszínről, Lucifer büszkén köszönti a megjelenő Halált.

Epizódjai:
- Lucifer Rising
- Sympathy for the Devil
- Free to Be You and Me - The End
- Abandon All Hope

Mark Pellegrino [szerkesztés]

Mark Pellegrino 1965. április 9-én született a kaliforniai Los Angelesben.1980. után kezdett bele a színészkedésbe, többnyire mellékszerepeket kapott. 2000. után rengeteg sorozatban kapott szerepeket, köztük a CSI: A helyszínelőkben, A Grace klinikában, a Dexterben, Chuckban, Gyilkos elmékben, A szökésben, Szellemekkel suttogóban, Lostban és A mentalistában. 2009-ban kapott szerepet az Odaátban.